LUCHTDICHT BOUWEN SYSTEEM


Een gebouw is in onze visie meer dan een optelsom van details. Bovendien is luchtdichting niet enkel een kwestie van een goed ontwerp, maar minstens zo belangrijk zijn de uitvoering en de toegepaste producten. Daarom hebben we het Soudal Luchtdicht Bouwen Systeem ontwikkeld.

MEEDENKEN
Soudal denkt met dit systeem vanaf de ontwerpfase mee over luchtdichting. De totale bouwkundige schil wordt beoordeeld en we geven adviezen over de thermische isolatie en luchtdichtheid. Hiermee worden reeds in de basis uitvoeringsfouten voorkomen. Het doel: een zo energiezuinig en comfortabel mogelijk gebouw.

FASE 1 – ONTWERP
Een goed luchtdicht gebouw start bij het ontwerp. Het is belangrijk om in deze fase het programma van eisen te vertalen in een energieconcept. Met andere woorden: op welke wijze wordt de energiebesparing behaald en hoe zorgen we voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Soudal adviseert over de detaillering van aansluitingen en afdichtingen in de vorm van een technisch adviesrapport.

FASE 2 – UITVOERING

Het is mogelijk om de luchtdichtheid met een prestatiegarantie te verzorgen. Soudalkan zorgen voor de infiltratieberekeningen vooraf en voor de
blowerdoortesten. Een door Soudal erkend applicatiebedrijf borgt de garantie van de applicatie en de toegepaste Soudal-producten.Een investering in gegarandeerde bouwkwaliteit en het reduceren van faalkosten op luchtdichting.

FASE 3 – METEN IS WETEN
Het resultaat van luchtdichting moet meetbaar zijn. De meting is voorwaarde voor het afgeven van een garantie. Een blowerdoor luchtdichtheidmeting is de ideale methode om warmteverlies zichtbaar te maken. De luchtdichtheidmetingen zijn er voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Eventuele lekkages worden daarna inzichtelijk gemaakt via de thermische camera.

FASE 4 – GARANTIE

Soudal gebruikt onder andere de Technische Inspectie Service (TIS) als een instrument om bouwwerken te laten controleren op luchtdichting: van het programma van eisen tot en met de oplevering. De TIS-verklaring kan onderdeel zijn van het afsluiten van een Verborgen Gebreken Verzekering. Opdrachtgevers en opdrachtnemers zijn er op deze wijze van verzekerd dat hun bouwwerk aan de gestelde kwaliteitseisen op het gebied van luchtdicht bouwen voldoet.